h

3 augustus: Actiebijeenkomst gesubsidieerde medewerkers

26 juli 2011

3 augustus: Actiebijeenkomst gesubsidieerde medewerkers

Meer dan duizend mensen zullen in 2012 hun baan kwijt raken als het aan het Amsterdamse stadsbestuur ligt. Zij willen namelijk alle gesubsidieerde banen (ID- en WIW-banen) schrappen. Voor de overige 600 gesubsidieerde werkers is de toekomst ook onzeker. Het college heeft onlangs haar plannen bekendgemaakt om al deze banen te schrappen. Deze plannen zullen in september al door de gemeenteraad besproken worden. Hoogste tijd voor actie dus! De SP organiseert een actiebijeenkomst op 3 augustus.

De SP en de Abvakabo FNV zijn van mening dat de gesubsidieerde arbeid in Amsterdam in een duidelijke behoefte voorziet en voor alle Amsterdammers en voor de medewerkers een meerwaarde heeft. Dit mag dus niet stoppen. In de gemeenteraad is tot nu toe echter een meerderheid voor volledig schrappen van deze banen. Hierbij komen niet alleen de medewerkers zonder werk te zitten, maar zullen ook de maatschappelijke gevolgen groot zijn aangezien veel instellingen afhankelijk zijn van deze medewerkers.

De SP nodigt dan ook iedereen uit om samen met ons na te denken over hoe we eventuele acties vorm kunnen geven. Abvakabo FNV zal aanwezig zijn om ook met name de negatieve gevolgen voor werknemers te bespreken.

De bijeenkomst wordt gehouden op 3 augustus, in de Stopera, Amstel 1 te Amsterdam. Inloop vanaf 19:45 uur en aanvang 20:00 uur. Ingang Zwanenburgwal, zaal 0235 De Mirandazaal.

U bent hier