h

SP: behandel portiers stadhuis met het respect dat ze verdienen

14 juli 2011

SP: behandel portiers stadhuis met het respect dat ze verdienen

De SP is verbolgen over de respectloze manier waarop de gemeente met de portiers van het stadhuis aan de Stopera is omgegaan. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Uit onze enqute blijkt dat bijna alle portiers zich niet gehoord voelen door de managers. Daarnaast hebben de portiers een klacht ingediend tegen het schofferende gedrag van hun manager. Het college zegt nu wel dit serieus te behandelen, maar de bezuinigingen gaan onverminderd door. Een opmerking voor de bhne dus, van PvdA, GroenLinks en de VVD."

De gemeente gaat vanaf 2012 de openingstijden van het stadhuis zo aanpassen dat er geen vaste nachtportiers meer nodig zijn. Volgens de enqute gelooft slechts 5 procent van de portiers dat hierdoor de veiligheid op het huidige niveau blijkt en de kosten niet uit de hand lopen. Ivens: "Hieruit blijkt de astronomische afstand tussen de werkelijkheid van de werkvloer en de papieren werkelijkheid van dit college. Je kan mensen niet vervangen door camera's zonder concessies te doen aan de veiligheid."

Het bezuinigingsplan is onder leiding van directeur Jos Maessen tot stand gekomen. Tegen hem is onlangs door een groep medewerkers een klacht ingediend bij Bureau Integriteit. Volgens de portiers zou Jos Maessen een intimiderende bestuursstijl hebben en is hij zeer grof in de omgang met zijn personeel. Ivens: "De klacht wordt nu onderzocht, maar overduidelijk is dat de onderlinge verhoudingen zwaar verziekt zijn. Een plan dat in deze verziekte werkomstandigheden is ontstaan, is rijp voor de prullenmand. Medewerkers hebben onvoldoende de kans gehad om hier in een open sfeer over mee te praten, terwijl ze dit na jaren trouwe dienst wel verdienen. Daarom moet deze bezuiniging tenminste worden uitgesteld tot medewerkers hebben kunnen meedenken." Helaas negeerde een meerderheid van de gemeenteraad deze wens van de portiers.

U bent hier