h

Iedereen verliest door bezuiniging op gesubsidieerd werk

7 september 2011

Iedereen verliest door bezuiniging op gesubsidieerd werk

De SP wil dat het gemeentebestuur alle consequenties van het stopzetten van gesubsidieerd werk voor Amsterdam in beeld brengt. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Als sportverenigingen niet meer kunnen functioneren en zwerfdieren niet meer worden opgevangen, heeft dit flinke gevolgen voor de stad. Door te bezuinigen op gesubsidieerde werknemers brengt de gemeente het voortbestaan van een flink aantal belangrijke voorzieningen in gevaar. Zonder te weten wat de gevolgen zijn kan de gemeenteraad geen verantwoord besluit nemen."

Maureen van der Pligt)

Het gemeentebestuur wil, onder het mom van bezuinigingen, zo snel mogelijk van de gesubsidieerde banen in de stad af. De SP vindt dit erg onverstandig omdat dit grote negatieve gevolgen kan hebben. Van der Pligt: "Wie schiet er wat mee op als basisscholen hun concirges moeten missen en als de bemande fietsenstallingen verdwijnen? Werknemers verliezen hun baan en de stad is minder prettig om in te leven." De SP verzoekt daarom het gemeentebestuur om heel snel duidelijk te maken wat alle gevolgen van deze bezuiniging zijn en pas daarna over dit besluit te vergaderen.

Vakbond ABVAKABO is inmiddels gestart met een protestactie in de stad getiteld 'Mijn werk, een baan waard!' voor behoud van de gesubsidieerde banen.

U bent hier