h

Controle wapenvergunningen flink opgeschroefd

4 oktober 2011

Controle wapenvergunningen flink opgeschroefd

De Amsterdamse politie gaat de controle van mensen met een wapenvergunning opschroeven. Uit de beantwoording van vragen van de SP bleek dat in 2010 maar 30% van alle Amsterdammers met een wapen gecontroleerd is. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "De norm is dat bij alle personen met een wapenvergunning thuis gecontroleerd wordt hoe het wapen en de munitie zijn opgeslagen. Gelukkig zal deze norm, volgens de politie, dit jaar wel gehaald worden. Alle legale wapenhouders zullen dit jaar een agent op bezoek krijgen."

Laurens Ivens)

Ivens: "Het incident in Alphen aan de Rijn heeft laten zien hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met de verlening van wapenvergunningen. Door de inzet van buurtregisseurs zal de controle weer volgens de norm zijn."

Het Amsterdamse stadsbestuur zegt elk middel om te voorkomen dat personen die de wapens voor andere doeleinden willen gebruiken dan voor de sport of jacht het onderzoeken waard is. Ivens: "Er wordt echter nog geen daadkracht getoond. De SP zou graag zien dat personen, die lid willen worden van een schietvereniging maar worden geweigerd, opgenomen worden in een landelijk register. Individuen die om een andere reden dan de 'sport' een wapen willen hebben moeten goed in de gaten gehouden worden. Laat de hoofdstad hier het voortouw in nemen."

U bent hier