h

OpSPraak: De eurocrisis aan bod

31 oktober 2011

OpSPraak: De eurocrisis aan bod

Deze keer stond de eurocrisis centraal bij politiek café opSPraak op vrijdag 28 oktober. De oorsprong, de huidige ontwikkelingen en de gevolgen van de eurocrisis werden door gastsprekers uit binnen- en buitenland op heldere wijze aan de kaak gesteld. Met een volle zaal was ook het publiek goed vertegenwoordigd in de discussie.

opspraak

De avond werd ingeleid door een verhelderende column van SP-lid Rob Marijnissen over belastingparadijs Nederland. Hierdoor was iedereen warm gedraaid voor het aansluitende politieke gedeelte onder het thema Herfst in de geldboom: de eurocrisis, waarvoor drie deskundige sprekers uit het linkse politieke spectrum waren uitgenodigd. Peter Mertens (voorzitter PvdA België), Pepijn Brandon (Internationale Socialisten) en Paul Ulenbelt (Tweede Kamerfractie SP) werden aan het publiek voorgesteld.

Er werd volop gediscussieerd over de eurocrisis. Zo kwam het historisch perspectief aan bod maar ook de huidige malaise in internationaal verband. Natuurlijk werd ook nagedacht over acties en alternatieven en werden relaties besproken met de Occupy beweging. De tijd vloog. Tegen tienen werd het tijd om de levendige discussies af te ronden. De aansluitende borrel werd door alle aanwezigen ten volle benut om na te praten. We hopen uiteraard iedereen bij de volgende editie in november weer te zien.

U bent hier