h

Ruim 1400 handtekeningen voor actie Armoede Werkt Niet

23 oktober 2011

Ruim 1400 handtekeningen voor actie Armoede Werkt Niet

De SP heeft in Nieuw West in totaal ruim 1400 handtekeningen opgehaald voor de actie 'Armoede Werkt Niet'. De steun voor deze actie is enorm, zo bleek ook zaterdag op het Osdorpplein. Veel inwoners van Nieuw West zijn verontwaardigd over de dreigende bezuinigingen op de sociale werkvoorziening.

Het was zaterdag de derde keer dat de SP Nieuw West op het Osdorpplein aandacht vroeg voor de actie met de werkhandschoenen. Het winkelend publiek was duidelijk niet gecharmeerd van de kabinetsplannen om bruut te bezuinigen op de sociale werkplaatsen, waar 60.000 banen dreigen te verdwijnen mensen achter de geraniums zullen verdwijnen. De toon van het publiek was duidelijk: dit kan en mag niet gebeuren, zeker niet in een land als Nederland. Jong en oud kwam dan ook graag zijn handtekening zetten op de werkhandschoenen die later dit jaar in een landelijke actie gebruikt zullen worden.

Er kwamen veel verhalen los. Zo vertelde een vrouw over haar broer met een lichte verstandelijke handicap maar verder helder van geest. In het bedrijfsleven kwam hij echter niet aan de slag. Te lastig, zo kreeg hij te horen. Kennis en vaardigheden ten spijt, moet hij begeleid worden en dat kon en wilde men niet. SP-fractievoorzitter Chris Schaeffer: "Zo wordt kennis die Nederland zeker ten goede komt buiten de deur gehouden. Logisch dat de mensen hier erg boos over zijn."

De SP is trots op de grote steun voor deze actie. Schaeffer: "Dit bewijst te meer hoe erg dit onder de mensen leeft, hoe groot de verontwaardiging is." De SP in Nieuw West bedankt hierbij iedereen voor het zetten van de handtekeningen op de werkhandschoenen.

U bent hier