h

Burgemeester te snel met ontruiming Linnaeusstraat

1 november 2011

Burgemeester te snel met ontruiming Linnaeusstraat

De SP vindt dat burgemeester Van der Laan te snel meewerkt aan de ontruiming van de panden Linnaeusstraat 70 en 72. Begin oktober stelde de SP schriftelijke vragen over de op handen zijnde ontruiming omdat er nog meerdere onduidelijkheden zijn. Nog voordat daarover opheldering is gegeven is de ontruiming van Linnaeusstraat 70 en 72 begonnen.

Er bestaat onzekerheid over de rol van de gemeente bij de handhaving in het kader van de Leegstandswet en over de juiste puntentelling. Door niets met deze onduidelijkheid te doen lijkt het er nu op dat de gemeente ontruimt voor speculatie danwel leegstand. SP-gemeenteraadslid Remine Alberts: "Ik vind dit een onfatsoenlijke manier van werken: er is niet eens de moeite genomen om snel met een antwoord te komen, waar ik wel om gevraagd had."

Over de panden aan de Linnaeusstraat 70 en 72 bestaat al langer een conflict over de juiste puntentelling, waardoor sociale woningen door de eigenaar in de vrije sector konden worden getild. Een gerechtelijke uitspraak stelde zowel het Huurteam als het Wijksteunpunt Wonen in het gelijk. Hierop zou de Dienst Wonen handhavend hebben moeten optreden. Dit is echter niet gebeurd. Alberts: "Of dit nu komt door laksheid of iets anders, dat weet ik niet, maar zolang deze onduidelijkheid er is, kun je als gemeente niet alvast overgaan tot ontruiming. Dan wek je de schijn in dienst van speculanten te staan."

U bent hier