h

Buurten in Nieuw Grunder: buurtambassadeurs

29 november 2011

Buurten in Nieuw Grunder: buurtambassadeurs

Afgelopen zaterdag gingen een aantal SP leden uit Zuidoost buurten in nieuw Grunder. In de relatief nieuwe woonwijk Nieuw Grunder is in mei een project met buurtambassadeurs gestart. Dit zijn 'ambassadeurs van de leefbaarheid', zij bevorderen de betrokkenheid van buurtbewoners en zijn tevens een schakel tussen bewoners en andere organisatie, zoals de overheid. De SP ging zaterdag buurten bij de bewoners om te informeren naar de ervaringen met de buurtambassadeurs. Ook werd meteen gevraagd wat de bewoners verder van de wijk vonden.

Over het algemeen genomen waren de mensen erg tevreden over de wijk. Er zijn genoeg speelplekken voor kinderen, het is redelijk groen en er is verder weinig overlast. Ook over de buurtambassadeurs zijn de bewoners te spreken: zij zijn goed te benaderen en zetten zich actief in voor de wijk.

Natuurlijk zijn er altijd dingen te verbeteren in een wijk. Zo is er bijvoorbeeld last van zwerfafval en wordt er (ondanks de verkeersdrempels) te hard gereden in de woonwijk. Maar met deze klachten werden tegelijkertijd oplossingen aangedragen. Het plaatsen van prullenbakken zou al een hoop kunnen helpen. Ook het plaatsen van verkeersborden zou voor verbetering kunnen zorgen zodat bestuurders er steeds aan worden herinnerd om zich aan de snelheid te houden. Met het oog op de winter maakt men zich ook zorgen over gladheidsbestrijding. Dit is echter al jaren een probleem in Zuidoost. Het zijn allemaal signalen waar de SP samen met de bewoners mee aan de slag kan.

U bent hier