h

Cruyff Court op IJburg moet blijven

2 november 2011

Cruyff Court op IJburg moet blijven

Net als de SP vindt wethouder Van der Burg dat het Cruyff Court op IJburg behouden moet blijven. Het stadsdeel wil het sluiten omdat omwonenden klagen over overlast. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Het voetbalveld wordt druk bezocht en is dus een groot succes. Gelukkig is de wethouder Sport het met de SP eens dat het juist van belang is om deze sportvoorziening te behouden. Er zal natuurlijk wel een oplossing bedacht moeten worden om de overlast te beperken."

Laurens Ivens)

Van 12 uur 's middags tot 11 uur 's avonds wordt er door jongeren gebruik gemaakt van het sportveld. Omwonenden geven aan dat dit leidt tot geluidsoverlast en daarom wil het stadsdeel het veld sluiten. Ivens: "Ik verwacht niet dat dit een oplossing zal zijn. Er zijn te weinig andere voorzieningen op IJburg. Als de jeugd niet kan voetballen zullen ze andere dingen gaan doen. Dat levert mogelijk meer overlast op."

"We willen toch juist dat jonge Amsterdammers gaan sporten?" stelt Ivens. "Dan is het toch onvoorstelbaar dat een succesvol sportveld wordt gesloten door het stadsdeel. Wethouder Van der Burg lijkt het een beter idee om meer voetbalveldjes in de buurt te realiseren. Dit zal de overlast kunnen verminderen. Dat vindt de SP ook een heel goed idee."

U bent hier