h

Fatsoenlijk loon voor werk in de thuiszorg

25 november 2011

Fatsoenlijk loon voor werk in de thuiszorg

"De medewerkers in de thuiszorg horen fatsoenlijk loon voor fatsoenlijk werk te krijgen." Met deze boodschap bood gemeenteraadslid Maureen van der Pligt een petitie aan de directie van Cordaan. Van der Pligt feliciteerde Cordaan met het binnenhalen van de aanbesteding. "Maar er mag geen kwaliteitsdumping plaatsvinden. Dat u de opdracht het goedkoopst kan uitvoeren mag niet betekenen dat er aan de kwaliteit van de zorg wordt getornd."

thuiszorg is meer dan schoonmaakwerk)

De SP is bang dat de nieuwe aanbieders een trucje zullen gebruiken om de thuiszorgmedewerkers minder te kunnen betalen. Door de signaleringsfunctie uit het takenpakket te halen kunnen de medewerkers 5 schalen lager beloond worden. Verder is de SP bang dat clinten hun vertrouwde hulp zullen verliezen. Daarom toog Van der Pligt met een grote groep SP'ers naar het hoofdkantoor van Cordaan om een petitie aan te bieden.

petitie aan Cordaan)

In reactie op de petitie liet Cordaan weten dat ze de medewerkers er niet op achteruit zullen laten gaan. Van der Pligt: "Dat is heel mooi om te horen. Hopelijk geldt dat niet alleen voor de huidige medewerkers van Cordaan maar ook voor de mensen die van andere organisaties worden overgenomen. Dat verdienen ze. Wij zullen Cordaan zeker aan deze uitspraken houden."

U bent hier