h

Wees kritisch op dure ambtenaren

24 november 2011

Wees kritisch op dure ambtenaren

Volgens de SP moet er kritisch gekeken worden naar de functies van hogere (en daarmee duurdere) ambtenaren. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Een consequentie van de bezuinigingen is dat er veel uitvoerende ambtenaren hun baan zullen verliezen. De meeste beleidsmakers lijken echter te mogen blijven zitten. Bij bezuinigingen is het echter logisch om te beginnen te bekijken of de duurste krachten nog wel aan moeten blijven, daarmee kan het aantal ontslagen beperkt blijven. Bovendien hebben vaak de duurdere ambtenaren een betere positie op de arbeidsmarkt dan de laaggeschoolde medewerkers die nu de rekening van de crisis lijken te moeten betalen."

Laurens Ivens)

De bezuinigingen in Amsterdam hebben gevolgen voor allerlei uitvoerende taken. Zo verliezen portiers en brugwachters hun baan terwijl de meeste duurbetaalde managers gewoon voor de stad kunnen blijven werken. Ivens: "Wij hebben echter de indruk dat de beleidsmakers buiten schot blijven. Dit terwijl juist de ambtenaren in schaal 12 en hoger, die vaak meer dan 50.000 euro per jaar verdienen, de grootste bijdrage aan de besparingen kunnen leveren. Wij willen dat deze taken onder de loep genomen worden en dat waar mogelijk hierop wordt bezuinigd." De SP dient hier een voorstel voor in.

U bent hier