h

Burgemeester gaat voorstel SP voor horeca uitvoeren

23 december 2011

Burgemeester gaat voorstel SP voor horeca uitvoeren

Burgemeester Van der Laan neemt het voorstel van de SP over dat horecaondernemingen die drie keer een overtreding begaan gesloten moeten worden. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Door streng op te treden tegen overlastgevende horeca wordt het uitgaansleven voor zowel publiek als omwonenden een stuk prettiger. Wij zijn heel blij dat de burgemeester dit voorstel van ons nu ten uitvoer gaat brengen."

Laurens Ivens)

Een paar rotte appels in de Amsterdamse horeca zorgen nu voor veel problemen. Ivens: "Ondernemers die zich bijvoorbeeld niet houden aan sluitingstijden en geluidshinder veroorzaken verpesten het nu voor het gehele Amsterdamse uitgaansleven." Daarom stelde de SP afgelopen zomer voor om het principe 'three-strikes-out' te hanteren. Na drie overtredingen dient een ondernemer zijn vergunning te verliezen. Ivens: "We moeten al een half jaar wachten op de reactie van de burgemeester op ons voorstel, maar zien dat hij dit nu al ten uitvoer gaat brengen. Het is heel goed voor het Amsterdamse uitgaansleven dat Van der Laan nu gaat optreden."

U bent hier