h

Belofte De Keyzer maakt schuld

25 januari 2012

Belofte De Keyzer maakt schuld

De SP voerde woensdag samen met ouderen uit de buurt actie bij de feestelijke opening van dienstencentrum De Keyzer in de Czaar Peterstraat. De beloofde sociale woningen kwamen er niet. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam: "Dit is een feestje met een zwart randje."

Voor de ouderenhuisvesting in dit project spraken stadsdeel Centrum en corporatie De Key af 14 sociale woningen te bouwen en een wijkrestaurant voor de buurt. Bij de oplevering bleken er alleen maar vrije sectorwoningen gebouwd te zijn met huren tussen de duizend en 1370 euro en was het restaurant geschrapt. Deze woningen komen in plaats van de dubbeltjespanden, die allemaal sociale woningen bevatten. Duijndam: "De mensen die daar woonden kunnen hier in ieder geval niet terug komen. Dat is schrijnend, en bovendien staan de ruimtes waar de sociale woningen en het wijkrestaurant gepland waren nog leeg."

U bent hier