h

Buurten in de Weteringbuurt: Een prima sfeer, maar ook overlast

16 januari 2012

Buurten in de Weteringbuurt: Een prima sfeer, maar ook overlast

De sfeer in de Weteringbuurt is over het algemeen prima, maar er is ook sprake van overlast. Deze is vooral afkomstig van illegale hotels en een 'overloop' van bezoekers van het Leidseplein. Dat bleek tijdens een bezoek van SP'ers aan de Weteringstraat en zijstraten woensdag.

De bewoners vertelden graag hun ervaringen uit hun buurt en waren over het algemeen erg positief. Er zijn leuke buurtfeesten en nieuwe bloembakken hebben het buurtje opgefleurd. Toch zijn er ook minpunten. Behalve de genoemde overlast gaat het daarbij ook om vuil: er is veel hondenpoep en het huisvuil wordt niet altijd goed opgehaald. Ook zijn er te weinig plekken om fietsen te parkeren, waardoor er her en der fietsen in de weg staan.

Tot slot vinden veel bewoners het vervelend dat de medewerker van de speeltuin op de Weteringschans waarschijnlijk wordt wegbezuinigd. Er zal dan steeds een ouder gevonden moeten worden om op de buurtkinderen te passen in de speeltuin.

De SP'ers hadden een leerzame en leuke ontdekkingstocht door de Weteringbuurt en hebben veel opgestoken van de bewoners.

U bent hier