h

Ook burgemeester vindt dat Oost regie moet nemen bij aanpak jeugdoverlast

18 januari 2012

Ook burgemeester vindt dat Oost regie moet nemen bij aanpak jeugdoverlast

In antwoord op vragen van de SP schuift het stadsbestuur het voorstel van stadsdeelvoorzitter Elatik, om ouders van overlastgevende jongeren te korten op hun uitkering of toeslag, van tafel. Dit is volgens de burgemeester juridisch ook helemaal niet mogelijk. Van der Laan is van mening dat het stadsdeel zelf de regie moet nemen bij de aanpak van overlastgevende jongeren. SP-fractievoorzitter in Oost Meta Meijer: "Het stadsdeel heeft tot nu toe geen verantwoordelijkheid voor de problemen genomen. Ik zal Elatik oproepen om niet langer weg te kijken en gehoor te geven aan de oproep van de burgemeester."

Elatik gaf een paar maanden geleden aan dat er miljoenen besteed zijn aan de aanpak van overlast maar dat dit niet heeft geholpen. Meijer: "Ik word daar furieus van. Na jarenlang te bezuinigen op het jongerenwerk verveelt de jeugd zich. Daardoor is het dweilen met de kraan open. Laten we nu eindelijk weer eens investeren in de jongeren in Oost."

U bent hier