h

SP schrijft zelf prijsvraag uit voor Han Lammersbrug

19 januari 2012

SP schrijft zelf prijsvraag uit voor Han Lammersbrug

Bij gebrek aan daadkracht van stadsdeel Centrum gaat de SP-fractie nu zelf een prijsvraag uitschrijven voor verbetering van de Han Lammersbrug. Ruim een jaar geleden kaartte de SP aan dat deze brug onbegaanbaar is, en stelde voor dat het stadsdeel een prijsvraag uit zou schrijven voor het beste idee om hier verandering in te brengen. Met dit voorstel is nog niets gebeurd en de brug is nog altijd een grote hindernis voor ouderen en mensen met een beperking.

De brug verbindt de nieuwe wijk 'Westerdokseiland' met de Haarlemmerbuurt met winkels, wijkcentrum en het verzorgingshuis de Rietvinck. De vele ouderen en mensen met een fysieke beperking die hier wonen komen moeilijk van het eiland af en wonen hier gesoleerd.

Ruim een jaar geleden was de SP te gast bij Vragenvuur van Salto om de verbeteringen van de Han Lammersbrug te bespreken. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam stelde voor een leuning aan de trap te bevestigen, een hellingbaan op de trap naar het plein te maken en een prijsvraag uit te schrijven om de brug beter begaanbaar te maken. De leuning is er gekomen, maar van de overige verbeteringen wilde het dagelijks bestuur en de andere partijen niets weten. Dinsdag was Duijndam weer te zien in het programma Vragenvuur.

U bent hier