h

Volgend jaar geen nieuwjaarsfeest in stadsdeelhuis

13 januari 2012

Volgend jaar geen nieuwjaarsfeest in stadsdeelhuis

Als het aan de SP ligt heeft stadsdeel Amsterdam-Noord deze week zijn voorlopig laatste nieuwjaarsfeest gehouden. De dertigste editie van het nieuwjaarsfeest in het stadsdeelhuis kostte dit jaar 35.000 euro. Geld dat volgens de SP op dit moment nuttiger besteed kan worden.

Het nieuwjaarsfeest van het stadsdeel is een open bijeenkomst waar alle inwoners uit Noord samen het begin van het nieuwe jaar kunnen vieren. Er zijn optredens en hapjes en drankjes zijn gratis. SP-fractievoorzitter Daniël Peters prijst het open karakter van het feest: "Anders dan veel nieuwjaarsrecepties is het feest niet aan een netwerkende elite voorbehouden. Daarom heeft de SP het feest in het verleden nooit afgekeurd."

Maar in 2012 voert het stadsdeelbestuur een hele reeks pijnlijke bezuinigingen door in Noord, onder meer op buurthuizen en het jongerenwerk. Peters: "En dan is 35.000 euro voor een feestje van één avond toch behoorlijk wat geld. Met dat geld zou je ook dingen kunnen doen waar een grotere groep mensen in Noord langer plezier van heeft. Daarom wordt er wat ons betreft volgend jaar geen groots nieuwjaarsfeest gehouden in het stadsdeelhuis."

De SP zal in de deelraad voorstellen het feest de komende jaren geen doorgang te laten vinden en het bezuinigde geld een nuttiger besteding te geven.

U bent hier