h

Coalitiepartijen ontduiken misstanden Eilandenboulevard

21 februari 2012

Coalitiepartijen ontduiken misstanden Eilandenboulevard

Het spoeddebat dat de SP en VVD in het Centrum hadden aangevraagd over de belangenverstrengeling bij de Eilandenboulevard is maandagavond tegengehouden door coalitiepartijen GroenLinks, D66 en PvdA. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam: "De oppositie is monddood gemaakt. Door deze machtspolitiek van de coalitiepartijen neemt het idee dat er inderdaad ontoelaatbare belangenverstrengeling is, alleen maar toe."

De opdracht voor het maken van de plannen voor de Eilandenboulevard werd door het stadsdeel verstrekt aan een adviseur van de rondvaartbranche. Zijn plannen pakten vervolgens ook wel erg goed uit voor de rondvaartboten. Eerder weigerde stadsdeelvoorzitter Van Pinxteren om voor televisie op deze schijn van belangenverstrengeling te reageren. Nu houden de coalitiepartijen haar de hand boven het hoofd waardoor ze ook in de deelraad geen verantwoording hoeft af te leggen.

Volgens Duijndam komt de positie van Van Pinxteren onder druk te staan door de machtspolitiek van de coalitiepartijen. Duijndam: "Van Pinxteren is verantwoordelijk voor deze situatie, maar we mogen haar daar niet op aanspreken. Wegduiken voor kritische vragen van de oppositie siert een bestuurder niet. Bovendien is het vreemd dat zij dit duikgedrag vertoont als zij niets te verbergen zou hebben. Wij zijn hier zeker nog niet klaar mee."

U bent hier