h

SP steunt bewonersinitiatief bestrating Anthoniesbreestraat

5 februari 2012

SP steunt bewonersinitiatief bestrating Anthoniesbreestraat

De SP staat achter de bewoners die willen dat de Anthoniesbreestraat een eigen patroonbestrating krijgt. SP-deelraadslid Frans Icke diende samen met de VVD een voorstel in om het bijzondere verleden van de Nieuwmarktbuurt in de bestrating tot uiting te laten komen. Het dagelijks bestuur van Centrum wil echter dat de bestrating er in heel het centrum hetzelfde uit ziet.

Ruim tien jaar is door de bewoners gewerkt aan het bijzondere bestratingsplan, onder goedkeurend oog van het stadsdeel. Ook stadsdeelvoorzitter Van Pinxteren toonde zich genteresseerd. Icke: "Hierdoor zijn verwachtingen gewekt." In de deelraadsvergadering gaf Van Pinxteren echter aan 'er geen fluit voor te voelen'. "Van Pinxteren had de bewoners nooit zo lang aan het lijntje mogen houden," vindt Icke. "Het is een mooi initiatief en dat gaan we niet afschieten omdat het niet in het zogenaamde handboek inrichting openbare ruimte past. Dit is juist een voorbeeld van succesvolle burgerparticipatie."

In de deelraadsvergadering kwam het voorstel in stemming. Door ziekte van een van de raadsleden staakten de stemmen (14 voor en 14 tegen). In de raadsvergadering van februari zal er opnieuw gestemd worden.

U bent hier