h

Nieuw ontwerp hellingbaan op trap naar Westerdoksplein

20 maart 2012

Nieuw ontwerp hellingbaan op trap naar Westerdoksplein

"De ontoegankelijkheid van de nieuwe wijk op het Westerdokseiland gaat ons erg aan het hart." Met deze woorden overhandigde SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam een ontwerp voor een hellingbaan met verblijfsruimte en een skatebaan aan stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren.

De SP deed al eerder voorstellen om de steile brug van 25 procent en de verderop gelegen trap te voorzien van een hellingbaan. Dit resulteerde in een reling langs de brug en een leuning aan de trap. Hiermee zijn echter mensen in een rolstoel of met rollator of kinderwagen niet geholpen. Na herhaaldelijk aandringen op het uitschrijven van een prijsvraag bij stadsdeel en zorginstelling Osira, die ouderen en rolstoelwoningen op het eiland beheert, besloot de SP zelf een prijsvraag uit te schrijven. Het mooiste ontwerp werd uitgewerkt en maandag aan Van Pinxteren aangeboden. Duijndam: "De SP vraagt het stadsdeelbestuur de kosten van het plan uit te werken zodat de deelraad erover kan besluiten."

Bekijk de aflevering van Vragenvuur over dit onderwerp

U bent hier