h

Opknappen Oostlijn moet nu goed gebeuren

30 maart 2012

Opknappen Oostlijn moet nu goed gebeuren

Het opknappen van de Oostlijn moet weer van voren af aan beginnen. Dit meldde wethouder Wiebes deze week aan de gemeenteraad. SP-raadslid Remine Alberts: "Dan moet het nu wel goed gebeuren. De nieuwe aanpak zal zeer nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden. Ik ben daarom blij dat Wiebes het verzoek van de SP om per kwartaal te rapporteren over de vorderingen onmiddellijk inwilligde."

Remine Alberts)

De renovatie van de metrotunnel is een volgend project dat de gemeente veel geld kost en overlast bezorgt. Alberts: "De aannemerscombinatie leverde heel slecht werk, maar veel wijst ook in de richting van heel slecht aanbesteden door de dienst IVV (Infrastructuur, Verkeer en Vervoer), wat bijna als amateurisme kan worden bestempeld. Het project start nu eigenlijk helemaal opnieuw. Wij zullen scherp in de gaten houden of nu wel alles goed verloopt."

Nadat in de zomer van 2010 de metrotunnel wel werd afgesloten, maar geen werkzaamheden waren verricht, ging de tunnel in 2011 opnieuw dicht. Ook toen waren er allerlei problemen. Toen het project werd stilgelegd als gevolg van de vondst van asbest werd duidelijk dat het project 'door het ijs was gezakt'. De directeur van het projectbureau NoordZuidlijn werd aangesteld en zijn screening heeft aan het licht gebracht dat bijna al het werk dat tot nu toe is verricht kan worden overgedaan.

U bent hier