h

Buurten bij ondernemers 'Tussen de Bogen'

21 april 2012

Buurten bij ondernemers 'Tussen de Bogen'

De bedrijven 'Tussen de Bogen' hebben last van gebrekkig onderhoud van de spoorbogen. Dat bleek tijdens een bezoek van de SP aan de ondernemers.

'Tussen de Bogen' is de naam voor een reeks bedrijvenruimtes gelegen onder het spoor met aan de zuidkant de drukke Haarlemmer Houttuinen en aan de noordkant het rustige water van de Eilandsgracht dat het Prinseneiland begrenst. Een afgelegen en onbekend maar spannend stukje Amsterdam waar je als binnenstad-bewoner niet snel komt. Reden temeer voor de SP om eens langs te gaan bij de ondernemers die hier hun bedrijf hebben en te horen wat hun ervaringen zijn.

De gewelfde ruimtes onder het spoor zijn eigendom van Pro-Rail, dat weinig werk maakt van het onderhoud. De bakken waarin regenwater van de sporen erboven wordt opgevangen, worden niet goed schoon gemaakt waardoor afvoeren verstopt raken. Bij harde regenval lopen de bakken over, wat vochtdoorslag in de muren geeft. Bij enkele ruimtes staan de druppels letterlijk op de ramen. Klachten daarover hebben tot nu toe tot niets geleid. De SP komt daarom nog eens terug met een gebrekenlijst.

U bent hier