h

Geen hotel op landje naast Paradiso

16 mei 2012

Geen hotel op landje naast Paradiso

Door een combinatie van onoplettendheid en summiere informatie kreeg het landje naast Paradiso aan de Weteringschans onbedoeld een hotelbestemming. De SP was het hier absoluut niet mee eens en heeft gezorgd dat deze 'fout' ongedaan gemaakt wordt. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam: "De Weteringschans is een woonbuurt en samen met de bewoners willen we niet dat de grens van het Leidsepleingebied, waar meer horeca en hotels toegestaan zijn, naar het oosten doorgetrokken wordt."

Verontruste bewoners kwamen met protestborden naar de commissievergadering en ondersteunden daarmee de notitie, mede ingediend door PvdA en GroenLinks, over dit stukje grond. Dit alles leidde er toe dat portefeuillehouder Oranje een plan uit gaat werken voor het landje waarbij een hotel wordt uitgesloten. Duijndam: "Het is een hele opluchting dat we dit hebben kunnen recht zetten."

U bent hier