h

Stadsdeelbestuur moet reizen verantwoorden

9 mei 2012

Stadsdeelbestuur moet reizen verantwoorden

In de toekomst moet het stadsdeelbestuur in Oost verantwoording afleggen over buitenlandse reizen. SP-fractievoorzitter Meta Meijer is erg blij dat deze verplichting voor de bestuurders in Oost gaat gelden: "Buitenlandse reizen worden betaald van gemeenschapsgeld. De SP is niet dol op reizen op kosten van de burger. Maar als het dan toch gebeurt, moet wel duidelijk zijn waarom het nodig is. Het is goed dat de raad hierover op de hoogte wordt gehouden in plaats van dat het bestuur de informatie voor zichzelf houdt."

Tot nu toe konden de bestuurders uit Oost op reis naar het buitenland, zonder daarover verantwoording af te hoeven leggen. In bijvoorbeeld de gemeenteraad moeten bestuurders dit wel. Dinsdagavond steunde de deelraad een SP-voorstel waarmee dit ook voor stadsdeel Oost wordt vastgelegd.

U bent hier