h

Opinie: De crisis uit door sociale samenwerking

24 juni 2012

Opinie: De crisis uit door sociale samenwerking

Een lijstverbinding van SP, PvdA en GroenLinks is prima. Na twee jaar een ultrarechts kabinet is een sociale samenwerking de manier om uit deze crisis te komen. Het bekritiseren van goede sociale plannen past hier alleen niet bij.
Dit opinieartikel van Laurens Ivens is gepubliceerd op Joop.nl

Afgelopen week deed de Amsterdamse fractieleider van de coalitiepartij PvdA Frank de Wolf in Het Parool zijn beklag over de voorstellen van de oppositie voor de begroting van 2013. Hij loog hierbij zelfs keihard door aan te geven dat vooral de SP het te bont maakt met voorstellen zonder financiëe dekking. Een beklag voor de bhne.

De PvdA haalde met haar collegepartijen met het ombuigen van 18 miljoen de 'scherpe randjes van de megabezuiniging' af . De Amsterdamse SP kwam met een sociaal alternatief. De SP verschuift maar liefst 60 miljoen euro aan bezuinigingen. Geen geld meer uitgeven aan prestige en wensdenken, maar investeren in werkgelegenheid en de economie. Dat brengt de stad verder. Een plan waarvoor de financiëe dekking aanwezig is. Dit erkenden zowel de PvdA-fractie als de PvdA-wethouder.

Dat de PvdA vervolgens tegen elk sociaal voorstel van de SP stemt en liever samen met de VVD blijft doormodderen, is hun keuze. Het beeld dat de SP niet goed met geld om kan gaan klopt domweg niet. Dit is een leugen en versterkt de lijstverbinding en de wens om samen sociaal uit de crisis te willen komen niet. De SP blijft strijden voor een socialer en sterker Amsterdam. Graag nodig ik de PvdA om mee te doen. De SP heeft ondanks de wankele dekking wel alle sociale voorstellen gesteund.

U bent hier