h

Sociaal uit de crisis

20 juni 2012

Sociaal uit de crisis

De SP wil dat Amsterdam sociaal uit de crisis komt en heeft daarvoor een alternatieve begroting opgesteld. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "De gevolgen van de crisis mogen niet afgewenteld worden op degenen die er part noch deel aan hebben. De bestuurders lijken de beeldvorming over de stad en prestige belangrijker te vinden dan de inwoners. Wij stellen juist voor om te investeren in werk, sportfaciliteiten, opvang van daklozen en zieke of arme Amsterdammers."

Laurens Ivens)

De gemeente moet de komende jaren flink bezuinigen. De SP heeft een alternatief plan opgesteld zodat dit op sociale manier kan gebeuren. Ivens: "Terwijl het stadsbestuur voorstelt om te bezuinigen op voorzieningen voor chronisch zieken en gehandicapten en daklozen blijven ze miljoenen euro's besteden aan 'citymarketing'. Laat de gemeente zich daar in deze tijd niet mee bezig houden. De ondernemers in de stad zijn gezamenlijk heus in staat om toeristen naar onze stad te blijven lokken. Laten wij doen wat we moeten doen; opkomen voor de mensen die het zelf niet redden."

Het rechtse Haagse beleid van de afgelopen periode heeft grote gaten geslagen. Van het 'linkse' Amsterdam zou je verwachten dat ze voor de zwakste inwoners zouden opkomen. Ivens: "Ik snap niet dat het stadsbestuur daar niet voor kiest. Als we de koopkracht voor de armste Amsterdammers zoveel mogelijk kunnen behouden is dat de mooiste reclame voor de stad die je kunt bedenken. Wij hopen steun te krijgen voor onze koers en zullen onze voorstellen aan de raad voorleggen."

U bent hier