h

Aanpak criminaliteit Wallen faalt

3 juli 2012

Aanpak criminaliteit Wallen faalt

De SP vindt het onbegrijpelijk dat iemand van de lijst van Van Traa jarenlang zijn gang heeft kunnen gaan in het Wallengebied. In 1996 kwam uit de parlementaire enqute van Van Traa dat zestien min of meer criminele ondernemers de dienst uitmaakten op de Wallen. En van deze mensen blijkt eigenaar te zijn van het onlangs uitgebrande pand op de Nieuwezijds Voorburgwal, waar twee mensen bij omkwamen. Hoewel al lang bekend was dat in het pand een illegaal hotel bestierd werd, trad het stadsdeel er niet tegen op en werd niet gecontroleerd op brandveiligheid.

Er worden miljoenen gepompt in het opleuken van de Wallen via trendy restaurants en dure straatstenen. De SP vraagt zich af wat er terecht komt van het Wallenproject nu blijkt dat de aanpak van de criminaliteit geen prioriteit en dus geen effect heeft. De SP en de VVD bevragen woensdag het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum hierover.

U bent hier