h

Houd het Westerpark toegankelijk voor iedereen

25 juli 2012

Houd het Westerpark toegankelijk voor iedereen

De SP vindt dat het evenemententerrein in het Westerpark, waar met name in de zomer af en aan evenementen worden georganiseerd, niet moet uitdijen. SP-deelraadslid Geert van Schaik: "Wij horen van omwonenden dat de hekken die bij evenementen rondom het terrein worden gezet dit jaar verder het park in worden gezet dan andere jaren. Daardoor blijft er minder ruimte over voor andere recreanten in het park. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het park is er eerst en voor al voor de omwonenden en pas in de tweede plaats voor de evenementenorganisator."

Het evenemententerrein in het Westerpark grenst aan het pierenbadje en het fietspad. Bij evenementen waarvoor een toegangskaartje is vereist worden hekken om het terrein en in het water gezet, om te voorkomen dat mensen het evenement voor niets meebeleven. Van Schaik: "Het Westerpark is prachtig en dus populair. Overigens mede door al die evenementen die georganiseerd worden. Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat omwonenden, voor wie het park vaak het weinige groen is in hun omgeving, steeds minder ruimte krijgen. Het stadsdeel moet daarop letten vinden wij en daarom hebben wij hier vragen over gesteld."

U bent hier