h

Toezicht illegale hotels verscherpt

7 juli 2012

Toezicht illegale hotels verscherpt

Naar aanleiding van vragen die de SP en VVD woensdag stelden over de illegale activiteiten in het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal dat op 10 juni uitbrandde, zegde portefeuillehouder Oranje toe het toezicht hierop te gaan verscherpen.

Oranje was het eens met de SP en de VVD: het optreden tegen het illegale gebruik van de panden duurde veel te lang. Voortaan zal er beter opgelet en sneller opgetreden worden. Nog dezelfde dag werd een pand aan het Spui vanwege brandonveiligheid ontruimd en ontoegankelijk gemaakt. Duijndam: "We wachten het onderzoek naar de oorzaak van de brand af, maar los daarvan mag niet het idee ontstaan dat louche figuren overal mee weg komen in Centrum. Het is goed dat er nu meer aandacht voor is, wel is het triest dat een brand met fatale afloop hieraan vooraf ging."

U bent hier