h

Geen parkeerbelasting Zuidoost

3 augustus 2012

Geen parkeerbelasting Zuidoost

De SP roept wethouder Wiebes (VVD, verkeer) op om het invoeren van betaald parkeren in Zuidoost stop te zetten. SP-gemeenteraadslid Remine Alberts: "Net nu er door de gemeente besloten is om de rekening van de crisis niet bij de Amsterdammers neer te leggen, gaat diezelfde gemeente bij inwoners van Zuidoost parkeerbelasting heffen. Dat vind ik ronduit van de zotte."

 

Per 1 oktober zal in drie wijken in Zuidoost (Venserpolder-Zuid, Vogeltjeswei en F-buurt) bij wijze van proef betaald parkeren worden ingevoerd. Bewoners moeten 52 per jaar gaan betalen, bezoekers betalen 1,40 bij de meter. Metingen hadden uitgewezen dat de parkeerdruk niet de pan uit is gerezen. Alberts: "Dan vraag ik me af welk probleem er nu wordt opgelost. Het lijkt er ernstig op dat dit eerder het opvangen van de bezuinigingsopdracht is dan dat parkeeroverlast wordt aangepakt."

Om betaald parkeren in te voeren, plaatst de gemeente dure parkeerautomaten. De proef in Zuidoost zal gelden voor één jaar. Alberts: "De gemeente wil dus geld investeren om de auto’s van Zuidoost als melkkoe te gebruiken, juist nu er door de gemeente heel veel bezuinigd moet worden." Wat de SP betreft houdt wethouder Wiebes deze onzinnige uitgave tegen, zodat mensen in Zuidoost geen ongewenste parkeerbelasting opgelegd krijgen.

U bent hier