h

Houd het Westerpark openbaar

27 augustus 2012

Houd het Westerpark openbaar

De SP wil dat het Westerpark het hele jaar door voor iedereen toegankelijk blijft. Nu wordt het park regelmatig voor een flink deel afgezet voor evenementen waar dure kaartjes voor moeten worden gekocht. Deelraadslid voor de SP in West Geert van Schaik: "Grootschalige evenementen waarvoor betaald moet worden, zorgen ervoor dat grote stukken van het Westerpark niet meer toegankelijk zijn voor parkbezoekers. Wij willen graag dat het stadsdeel onderzoekt of dit soort festivals op braakliggende terreinen kan worden gehouden."

Telkens wanneer er grote evenementen in het Westerpark zijn, wordt een groot deel van het park afgezet. Vanwege de op- en afbouw van alle podia en tenten duurt deze afzetting meerdere dagen. Daarnaast hebben de omliggende buurten ook overlast van het geluid dat wordt geproduceerd. Dit omdat evenementen juist altijd plaatsvinden in die tijd van het jaar dat veel mensen het park opzoeken om van het mooie weer te genieten. Van Schaik: "Als je gratis mee kan genieten zijn deze dingen natuurlijk minder erg, maar voor de meeste evenementen kosten kaartjes minstens 30 euro. Wij vragen ons af of zulk soort evenementen niet beter georganiseerd kunnen worden op plekken waar je veel minder mensen in de weg zit, zoals bijvoorbeeld braakliggende terreinen aan de rand van het stadsdeel richting de havens."

U bent hier