h

Meer wildplakzuilen in Centrum

22 augustus 2012

Meer wildplakzuilen in Centrum

De SP wil dat er in stadsdeel Centrum meer plekken komen waar posters met een mening kunnen worden aangeplakt. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam stelt dat er nu veel te weinig zijn, zeker nu er in aanloop naar de verkiezingen in Centrum niet meer op de officiële verkiezingsborden geplakt kan worden. "We zijn nu afhankelijk van de wildplakzuilen en nu kunnen we slechts op 3 plaatsen onze boodschap kwijt."

Waren er in 2006 nog 10 wildplakzuilen in stadsdeel Centrum, nu zijn het er nog maar 3. Om tegemoet te komen aan een vorm van vrije meningsuiting moet er genoeg gelegenheid zijn voor wildplakkers om hun boodschap ergens legaal kwijt te kunnen. Om hieraan te voldoen zou er volgens gemeentelijke voorschriften per 6.000 inwoners 1 wildplakzuil moeten zijn. Dat zou voor Centrum neerkomen op 14 zuilen.

De SP wil dat het dagelijks bestuur in aanloop naar de verkiezingen nog extra borden plaatst. Daarnaast moet het aantal wildplakzuilen zo snel mogelijk uitgebreid worden. Brugborden zijn tijdens de verkiezingen wel toegestaan. Duijndam: "Daar zullen we zeker gebruik van maken, maar het klopt natuurlijk niet dat er in Centrum nog maar zo weinig ruimte is voor vrije meningsuiting."

U bent hier