h

Centrum gestopt met giftige onkruidverdelger

28 september 2012

Centrum gestopt met giftige onkruidverdelger

Stadsdeel Centrum zal niet langer gebruik maken van het giftige onkruidbestrijdingsmiddel RoundUp. Dit laat het stadsdeel weten in reactie op een verzoek van SP -deelraadslid Frans Icke om hier onmiddellijk mee te stoppen. Icke is blij met deze stap: "Wij wilden hier al langer vanaf en het is goed dat stadsdeel Centrum deze stap heeft gezet."

Centrum was een van de weinige stadsdelen waar het giftige RoundUp nog steeds werd gebruikt. Het hoofdbestanddeel van dat middel is glyfosaat en onderzoek heeft aangetoond dat dit onder andere kan leiden tot lymfklierkanker, miskramen, ADHD en tot geboorteafwijkingen.

Het middel werd al langere tijd niet bij speeltuinen gebruikt, maar op andere plekken in het dichtbevolkte stadsdeel nog wel. Icke: "We zijn blij dat nu niemand meer in Centrum aan deze kwalijke stoffen wordt blootgesteld."

U bent hier