h

Houd het Oosterpark voor iedereen toegankelijk

4 september 2012

Houd het Oosterpark voor iedereen toegankelijk

De SP vind dat het Oosterpark niet langer moet worden afgesloten voor festivals waar dure tickets voor moeten worden gekocht. In plaats daarvan wil de SP dat zulke festivals op braakliggende terreinen plaatsvinden. Tiers Bakker, deelraadslid voor de SP: "Tijdens het Appelsap-festival is het park een week lang niet toegankelijk maar is er wel veel overlast. Dan kan je het beter houden op bijvoorbeeld het Zeeburgereiland waar nu het magneetfestival is."

Het gaat de SP er niet om dat het park festivalvrij moet worden. Bakker: "Wij vinden de festivals juist erg leuk en ze kunnen een aanwinst zijn. En zolang een festival gratis toegankelijk is, compenseert dat de eventuele overlast want dan kan iedereen meegenieten. Goede voorbeelden zijn Keti Koti en het Roots-festival. Maar wanneer mensen alleen het park in kunnen als ze een kaartje van meer dan 30 euro moeten kopen is hier geen sprake van. Dan ervaren de buurt en de parkbezoekers niet de lusten maar wel de lasten."

Als alternatief stelt de SP daarom voor om braakliggende terreinen aan de rand van het stadsdeel te gebruiken. “Op die manier hebben zowel de bewoners als de festivals de ruimte” aldus Bakker. De SP doet hierover de komende week voorstellen in de deelraad.

U bent hier