h

Houd rekening met bewoners bij renovaties

20 september 2012

Houd rekening met bewoners bij renovaties

De SP wil dat het stadsdeel beter in de gaten houdt of renovaties van woningen volgens de regels verlopen. Nu is dat vaak niet het geval waardoor bewoners met enorme overlast komen te zitten en geen tijdelijke vervangende woonruimte krijgen. SP-deelraadslid in Oost Tiers Bakker: "Wij vinden het goed dat vervallen woningen worden gerenoveerd. Maar de manier waarop bijvoorbeeld De Key dat nu aanpakt leidt tot wantoestanden."

Op meerdere plekken in Oost vinden grote renovaties plaats om achterstallig onderhoud aan te pakken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de dubbeltjespanden en in de Vrolikstraat. Bakker: "Daar komen grondige werkzaamheden bij kijken zoals het vervangen van de fundering en drilboorwerk. In zulke situaties hebben bewoners recht op een tijdelijke wisselwoning. Maar in de praktijk wordt die de bewoners niet aangeboden."

De SP roept het stadsdeel op iets aan deze slechte situaties te doen en de regels die er zijn te handhaven. Bakker: "Renovatie zou voor bewoners van vervallen woningen een zegen moeten zijn. Het lijkt er nu eerder op dat met de renovaties bewoners hun huis uit worden gepest."

U bent hier