h

Veel sympathie op Dappermarkt

15 september 2012

Veel sympathie op Dappermarkt

Vandaag is SP Oost in gesprek gegaan over de verkiezingsuitslag met bezoekers van de Dappermarkt. Er bleek veel sympathie te zijn voor de SP. SP-fractievoorzitter in Oost Meta Meijer: "Wij stonden de afgelopen weken op de markt, dan doen we dat ook als de verkiezingen zijn geweest. Het is bij de SP niet: even stemmenen vier jaar je kop houden."

De SP is in Amsterdam al sinds jaar en dag op straat te vinden buiten verkiezingstijd. Meijer legt uit: "Natuurlijk hadden we liever meer stemmen gehad. Maar er is geen zetel afgegaan, ondanks de tweestrijd die is ontstaan tussen de PvdA en de VVD. Dat hoorde ik vandaag ook op straat. Mensen vertellen dat ze het eens zijn met de SP, maar toch hebben gegokt op de PvdA. Zij hebben spijt nu Rutte toch premier dreigt te worden."

De komende tijd zal de SP nog meer op straat te vinden zijn. Er zijn de afgelopen tijd duizenden leden bijgekomen en veel van hen zullen actief worden. Zo lang er nog huizen verkrotten, werknemers niet krijgen waar ze recht op hebben en cultuur onder vuur ligt, zal de SP actief blijven. Ook buiten verkiezingstijd.

U bent hier