h

Laat gemeente verantwoordelijkheid over Kwakoe grijpen

30 oktober 2012

Laat gemeente verantwoordelijkheid over Kwakoe grijpen

De SP wil dat cultuurwethouder Gehrels de regie neemt over de organisatie van het Kwakoe-festival in Zuidoost. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Na een laffe evaluatie lijkt Zuidoost verder te gaan op de ingeslagen weg. Men wil weer een jaar doormodderen terwijl we over ruim een jaar toch afscheid gaan nemen van de stadsdelen. Als Gehrels Kwakoe echt zo belangrijk vindt, grijpt ze nu de regie en zorgt ze voor een goede organisatie."

 

Al jarenlang gaat de organisatie van Kwakoe gepaard met veel problemen. In 2011 kon het festival helemaal niet doorgaan en in 2012 dreigde Kwakoe halverwege te worden afgeblazen vanwege financiëe en organisatorische problemen. Tot nu toe viel het festival onder de verantwoordelijkheid van stadsdeel Zuidoost. De SP riep de gemeente al eerder op de regie in handen te nemen. Dit gebeurt nu al wel voor andere festivals die van belang zijn voor de hele stad, zoals de Gay Pride en het feest met oud en nieuw. Het stadsbestuur stelde toen dat een evaluatie moest uitwijzen of dat een goede oplossing is.

Die evaluatie is er nu maar rept met geen woord over gemeentelijke regie. Ivens: "Wij vinden het jammer dat er in de evaluatie geen moment wordt overwogen Kwakoe een stedelijk festival te maken. Het festival is namelijk niet alleen belangrijk voor het stadsdeel maar trekt bezoekers uit de hele stad en zelfs het hele land. En wat het stadsdeel ook probeert, het lukt ze telkens niet om het evenement zonder problemen te laten verlopen. Over ruim een jaar worden de stadsdelen al afgeschaft, laten we daarom nu alvast zorgen voor een goed georganiseerd Kwakoe in plaats van weer een jaar doorrommelen en dat we het daarna alsnog doen."

U bent hier