h

Buurten in de Lodewijk van Deysselbuurt: Onveilig gevoel

9 november 2012

Buurten in de Lodewijk van Deysselbuurt: Onveilig gevoel

Veel bewoners van de Lodewijk van Deysselbuurt in Nieuw West voelen zich onveilig. Dat bleek bij een buurtonderzoek van de SP zaterdag. SP'ers vroegen de bewoners in de Hugo Verresthof, Maurits Sabbehof en de Lodewijk van Deysselstraat naar hun mening over de leefomgeving en specifiek over de veiligheid in de buurt.

Het gevoel van onveiligheid wordt veroorzaakt door een aantal factoren, waarbij inbraak vaak genoemd wordt. Veel bewoners hebben meerdere malen te maken gehad met insluipers. Dit betreft vooral de bewoners in de laagbouwwoningen langs de Burgemeester Rellstraat maar ook de bewoners van de portiek portiek-etage flats (gestapelde bouw) klagen over inbraken.

Heel veel bewoners klagen over drugsgebruik (soft- en harddrugs) en drankmisbruik in de buurt. De overlast concentreert zich voornamelijk op en rondom de zitbankjes, bloembakken en speeltuintjes op de pleintjes tussen de Burgemeester Rellstraat en de woonhofjes. De bewoners klagen daar ook over geluidsoverlast en bedelarij. Daarnaast klagen mensen over drugsgebruik en schreeuwende jongeren voor de portieken van de woningen. Dit geeft mensen een gevoel van onveiligheid. Het stadsdeel en de buurtregisseur doen volgens enkele bewoners onvoldoende om de overlast aan te pakken. De politie komt niet altijd als er gebeld wordt. De SP zal deze bevindingen ook terugkoppelen naar de bewoners en aandacht vragen voor de situatie in deze buurt.

U bent hier