h

Parkeren in eigen buurt moet betaalbaar blijven

20 november 2012

Parkeren in eigen buurt moet betaalbaar blijven

De SP in West vind dat het betaalbaar moet blijven dat mensen hun auto in hun eigen buurt parkeren. SP-deelraadslid Gabi Choma: "Het is onacceptabel dat na alle verhogingen van de tarieven voor parkeervergunningen de afgelopen tijd het stadsdeel nu weer komt met een plan om de tarieven fors te verhogen als mensen niet hun auto aan de rand van het stadsdeel parkeren."

Zowel het stadsbestuur als stadsdeel West hebben plannen om de komende jaren het zogenoemde ‘ringparkeren’ in te voeren. Het stadsbestuur wil dat mensen worden gestimuleerd hun auto bij de A10 te parkeren door de vergunningen daar de helft goedkoper te maken. Stadsdeel West heeft nu aangekondigd om hiernaast de tarieven voor oude parkeervergunningen in grote delen van het stadsdeel fors te verhogen. Mensen die niet aan de ring gaan parkeren betalen dan geen 18,20 per maand maar 31,85 per maand, een stijging van 75 procent.

De SP is tegen deze verhoging en snapt niet waarom het stadsdeel dit wil. Choma: "Het is goed als mensen vrijwillig hun auto bij de ring willen parkeren, maar het moet ook betaalbaar blijven om zo dicht mogelijk bij huis te parkeren. Dat het stadsdeel opnieuw fors de vergunningtarieven wil verhogen is oneerlijk en zorgt er vooral voor dat de autobezitters met een kleine portemonnee de dupe zijn, want zij zullen zo’n verhoging het hardst voelen. Daarnaast zegt het stadsdeel niets te kunnen regelen voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Moeten zij dan straks een half uur lopen om bij hun auto te kunnen komen omdat de vergunningen bij huis te duur zijn geworden?"

U bent hier