h

SP doet ultieme poging Sloterplas Festival te redden

30 november 2012

SP doet ultieme poging Sloterplas Festival te redden

In de laatste raadsvergadering deed de SP een ultieme poging om het Sloterplas Festival te redden. Nadat vier jaar op rij dit veelkleurige buurtfestival werd gehouden, trok de raad van Nieuw-West de subsidie in. De SP kwam met een voorstel om het Sloterplas Festival te redden. Dit voorstel kreeg onvoldoende steun van de andere partijen, waarmee het festival definitief de nek werd omgedraaid.

Doordat de coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 samen met de VVD eerder besloten om extra te bezuinigen op cultuur, stelde stadsdeelbestuurder Paulus de Wilt in de begroting voor 2013 voor om de subsidie aan het Sloterplas Festival te stoppen. Bovengenoemde partijen kwamen vervolgens met verwijten aan het adres van Paulus de Wilt, als zou hij het Sloterplas Festival om zeep helpen, maar verzuimden het voorstel van de SP te steunen of met een eigen voorstel te komen om zodoende het festival te redden.

SP-deelraadslid Erik Bobeldijk rekende de raad voor: "Als alle bezoekers van de Meervaart gemiddeld 0,80 meer voor hun entreekaartje betalen, is het festival gered, zonder dat de Meervaart hierdoor grote problemen krijgt." Tevergeefs. De conclusie van Bobeldijk was: "De Meervaart krijgt jaarlijks 1,4 miljoen subsidie van het stadsdeel en ondanks alle bezuinigingen, blijkt zelfs een kleine en dus goed te ondervangen bezuiniging van 5% niet bespreekbaar."

U bent hier