h

Actie voor veilige marktkramen heeft succes

5 december 2012

Actie voor veilige marktkramen heeft succes

Dankzij een actie van de SP afgelopen zomer heeft de Nieuwmarkt weer schone en veilige marktkramen. Aan het eind van de zomer kwamen er al nieuwe zeilen voor de kramen en nu vlak voor de winter zijn ook de krakkemikkige staanders van de kramen door de kramenzetter vernieuwd. SP-duoraadslid Bart Uitdenbogaart: "Dat de veiligheid nu is verbeterd en de kramen er veel beter uitzien is een goede zaak, zowel voor de kooplieden als voor hun klanten."

Tijdens de zomermaanden hield de SP een enquĂȘte onder de marktkooplieden van de biologische markt op de Nieuwmarkt. Dit naar aanleiding van klachten die waren binnengekomen, onder meer over slechte en onveilige kramen. De resultaten daarvan zijn door de SP onder de aandacht van het stadsdeel gebracht en ook Het Parool besteedde een artikel aan de problemen.

Nu zijn de nieuwe kramen dus geplaatst en als het aan de SP ligt wordt in de toekomst meer rekening gehouden met veiligheid op de markt. Uitdenbogaart: "In 2013 volgt een nieuwe aanbesteding voor contracten met de kramenzetters. We gaan we er vanuit dat dan ook de kwaliteit van de kramen meespeelt. Daarnaast zou ook het afgeven van een deugdelijke rekening door de kramenzetter aan de marktlieden als contractvoorwaarde moeten worden opgenomen zodat de marktkooplieden hun betalingen aan de kramenzetter kunnen verantwoorden."

U bent hier