h

Geef duidelijkheid aan bewoners Molukkenstraat en Soendastraat

31 december 2012

Geef duidelijkheid aan bewoners Molukkenstraat en Soendastraat

Geef duidelijkheid aan de bewoners van de Molukkenstraat en de Soendastraat over de toekomst van hun huizenblok. Dat is de belangrijkste aanbeveling van de SP aan woningcorporatie De Alliantie naar aanleiding van gesprekken met tientallen bewoners van het woningcomplex afgelopen jaar. De uitkomst van die gesprekken is vastgelegd in een rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat.

Het meest opvallend is de onduidelijkheid over de toekomst van het blok. Al jaren krijgen bewoners te horen dat hun woningen binnen enkele jaren gesloopt of volledig gerenoveerd worden. Maar het jaar van aanpak wordt telkens naar achter geschoven. Inmiddels is duidelijk dat de woningen voorlopig niet worden aangepakt. Intussen is een deel van de bewoners ontevreden over het onderhoud van hun woning. Vrijkomende woningen worden alleen nog tijdelijk verhuurd.

De SP doet een aantal aanbevelingen: Geef snel duidelijkheid over de aanpak van dit woningblok. De voorkeur van de meeste bewoners gaat naar renovatie. Doe ook onderzoek naar een eenvoudige vorm van renovatie, zodat de huurprijzen niet of weinig verhoogd hoeven te worden. Als de woningen niet binnen enkele jaren gesloopt of volledig gerenoveerd worden, breng ze dan weer in de normale verhuur. Want er is een lange rij mensen die een betaalbaar huis zoeken. Tot slot moet De Alliantie snel en goed optreden bij onderhoudsklachten. De rapportage wordt binnenkort door de SP en bewoners aangeboden aan De Alliantie.

U bent hier