h

Ingrijpen Amsta hard nodig

6 december 2012

Ingrijpen Amsta hard nodig

De SP is blij dat er nu eindelijk iets gebeurt aan de situatie bij zorginstelling Amsta. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft 'De kleine Johannes' in Amsterdam onder verscherpt toezicht gesteld. De reden hiervoor is volgens de Inspectie de grote risico's voor de clint op schade aan gezondheid en welzijn.

De kleine Johannes is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking van zorginstelling Amsta. Al in mei 2011 opende de Amsterdamse SP-afdeling een meldpunt, waarop bewoners, medewerkers en andere betrokkenen van Amsta meldingen konden doen over de situatie in verschillende woonvoorzieningen. Ook daar kwamen toen al klachten binnen over de Kleine Johannes.

Maureen van der Pligt)

SP-raadslid Maureen van der Pligt stelde in november dit jaar nog schriftelijke vragen aan het stadsbestuur over de situatie in De kleine Johannes, met als doel de situatie daar te verbeteren. Het college antwoordde deze week nogal afhoudend dat het een zaak voor de Rijksoverheid zou zijn en schuift de bal door naar de staatssecretaris. Van der Pligt: "Ik ben blij dat er nu eindelijk na alle meldingen, die ook op ons meldpunt zijn binnengekomen, iets gebeurt om orde op zake te stellen bij De kleine Johannes. Toch is het treurig dat het zo lang heeft moeten duren en het stadsbestuur zich zo passief heeft opgesteld."

U bent hier