h

Zingende zorgen over de zorg

19 december 2012

Zingende zorgen over de zorg

Bij de gemeenteraad heeft een kerstkoor de zorgen over de bezuinigingen op de zorg ten gehore gebracht. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "De Rijksbezuinigingen op de zorg betekenen dat Amsterdam 250 miljoen minder budget voor zorgbehoevenden heeft. Deze bezuinigingen zijn onaanvaardbaar en ook onuitvoerbaar. Onze oproep om ons hiertegen uit te spreken werd door de lokale PvdA niet gesteund. Kennelijk halen ze liever een wit voetje bij het kabinet dan dat ze opkomen voor de kwetsbare Amsterdammers."

kerstkoor)

Deelnemers van het zogenoemde kerstrollatorkoor brachten<%media(20121219-20121219kerstlied.pdf| het lied 'zorgelijke kerst' )%> pdf-document, om dit documenten te lezen heeft u mogelijk extra software nodig. Klik voor meer uitleg. te horen, op de wijze van 'eenzame kerst' van Hazes. Diverse politieke partijen en organisaties van het comit 'Zorg voor Amsterdam' hebben op deze manier aangekaart dat zij niet stilzwijgend de rekening van de crisis gepresenteerd willen krijgen. Van der Pligt, n van de initiatiefnemers van het comit: "De bezuinigingen van het rijk zullen rampzalige gevolgen hebben, ook voor Amsterdam. Wij roepen de overheid op om direct te stoppen met deze bezuinigingsmaatregel en goede en toegankelijke zorg te garanderen".

Onlangs werd het comit 'Zorg voor Amsterdam' opgericht. Dit comit wordt gevormd door politieke partijen, vakbonden en ouderen- en clintenorganisaties. Het comit voert actie tegen keiharde bezuinigingen op de zorg. Als gevolg van deze bezuinigingen raken 15.000 ouderen hun huishoudelijke verzorging kwijt, komt de dagbesteding onder druk te staan en verschraalt de thuiszorg.

U bent hier