h

Waarschuwing: huurexplosie van 58 procent verwacht in Tuindorp Oostzaan

13 januari 2013

Waarschuwing: huurexplosie van 58 procent verwacht in Tuindorp Oostzaan

De SP is een campagne gestart om mensen te waarschuwen tegen de huurexplosies die dreigen door het nieuwe beleid van Rutte en Asscher. Zo dreigen in Tuindorp Oostzaan de huurprijzen gemiddeld te stijgen met 58 procent tot een bedrag van 684. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens hing zaterdag hoogstpersoonlijk de eerste poster in deze Noord-Amsterdamse buurt op. "Een echt tuindorpje in Noord met oorspronkelijk een heel groot deel sociale woningbouw. Helaas is er door renovatie en verkoop aan particulieren al een deel van de woningen te duur geworden voor de doelgroep. Door de plannen van deze regering zullen de huren onbetaalbaar worden voor mensen met een kleine beurs. En daar was deze buurt nou net voor bedoeld."

Als het aan VVD en PvdA ligt zal niet langer de kwaliteit en oppervlak van het huis bepalend zijn voor de huurprijs, maar de marktwaarde. De maximale jaarlijkse huur wordt 4,5 procent van die marktwaarde. De grote schaarste aan woningen in Amsterdam zorgt voor hoge marktprijzen en de huurprijzen zullen hier dus exploderen. In stadsdeel Noord zullen de huurprijzen gemiddeld met 45 procent stijgen.

U bent hier