h

De markt op voor een sociaal Amsterdam

11 februari 2013

De markt op voor een sociaal Amsterdam

De dreigende huurexplosie baart de bezoekers van het Mosveld in Noord grote zorgen, zo bleek zaterdag toen de SP neerstreek op de markt met de campagne 'Voor een sociaal Amsterdam'. Veel campagnekranten werden uitgedeeld en de posters waarop de mogelijke huurstijging per Noordse buurt werd weergegeven, maakten de nodige reacties los.

 

De SP-bakfiets was behangen met posters over de dreigende huurexplosie

Ondanks de sneeuw en kou namen verschillende marktbezoekers de tijd om de huurexplosie in hun eigen buurt op te zoeken. Sommigen hadden al van de dreigende huurstijgingen gehoord, anderen schrokken van de percentages. "In de Van der Pek 69 procent erbij? Weet je wel hoe klein die huizen zijn?!" aldus een voorbijganger. Een ander vertelde dat hij een huurstijging van honderd euro nu wel zou kunnen missen, maar was bang voor het moment dat hij met pensioen zou gaan.

Ook de komende tijd zal de SP aandacht blijven vragen voor de dreigende huurexplosie en de campagne Voor een sociaal Amsterdam.

U bent hier