h

Gemeente erkent asbestproblemen Louweshoek

15 februari 2013

Gemeente erkent asbestproblemen Louweshoek

Op aandringen van de SP gaat de gemeente een grondig onderzoek doen naar de asbest in de huizen in de Louweshoek. Daarnaast gaat het stadsdeel er bij de corporatie op aandringen dat de verweerde en beschadigde asbesthoudende gevelplaten versneld worden vervangen. SP-fractievoorzitter in Nieuw-West Chris Schaeffer: "Het is goed dat men de ernst van de zaak nu inziet. Onlangs kwam een asbestspecialist tot de conclusie dat de vorige onderzoeken onvolledig waren en dat de situatie met de gevelplaten een gevaar is voor mens en milieu."

Veel bewoners van de Louweshoek zijn de afgelopen tijd het vertrouwen in de corporatie Woonzorg verloren. De corporatie liet aan de hand van twee onderzoeken zien dat het asbest in de gevels geen direct gevaar vormde. Hierop vroegen de bewoners asbestspecialist Ton Witteman de onderzoeken tegen het licht te houden en een bezoek te brengen aan het wooncomplex. Witteman kwam tot de conclusie dat de onderzoeken onvolledig waren en dat de verweerde gevelplaten en het rondzwervende asbest in het grasveld een besmettingsgevaar vormden.

Schaeffer is blij dat er nu een grondig onderzoek komt nu er twijfel was ontstaan over de eerdere onderzoeken: "Het is belangrijk dat er een einde komt aan de impasse tussen de corporaties en de bewoners. Grondig onderzoek is nodig om een duidelijk beeld te krijgen van de besmetting. Ook is het goed dat het stadsdeel de druk opvoert bij de corporatie vanwege de beschadigde en verweerde gevelplaten. Wel heeft dit allemaal veel te lang geduurd want de bewoners leven in grote onzekerheid over hun gezondheid en veiligheid."

U bent hier