h

Stel orde op zaken bij de HvA

7 februari 2013

Stel orde op zaken bij de HvA

De SP vindt dat er snel orde op zaken gesteld moet worden binnen de Hogeschool van Amsterdam (HvA). In de afgelopen paar weken hebben er een paar incidenten plaatsgevonden rond tentamens. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: "Studenten moesten tentamens opnieuw doen omdat de toetsen werden afgenomen door tweedejaars studenten en bij een ander tentamen waren er onvoldoende formulieren aanwezig. Ik ben bang dat er structureel iets mis zit in de organisatie van de HvA. Als dit zo is moet de minister ingrijpen." Van Dijk heeft dan ook kamervragen hierover gesteld.

De laatste paar jaren staat de kwaliteit van hogescholen onder druk. De SP wijt dit aan de schaalvergrotingen en de zelfstandige positie van de scholen. Van Dijk: "Het is van belang om goed te waken over de kwaliteit van het hoger onderwijs. Afgestudeerde studenten moeten trots kunnen zijn op hun diploma. Ze mogen niet gedupeerd raken omdat onderwijsbestuurders verkeerde keuzes hebben gemaakt en nu willen besparen op het onderwijs."

Deze week werd bekend dat eerstejaars studenten fysiotherapie aan de HvA twee tentamens moeten overdoen omdat ze werden afgenomen n beoordeeld door tweedejaars studenten. Dit terwijl er vorige week al studenten naar huis waren gestuurd omdat er te weinig tentamenformulieren waren. Van Dijk: "Het is onacceptabel dat er bij de organisatie van tentamens zulke zaken fout gaan en dat mag niet opnieuw gebeuren."

U bent hier