h

Behoud haltes Amstelveenlijn

12 maart 2013

Behoud haltes Amstelveenlijn

De SP wil dat alle bestaande haltes van sneltramlijn 51 blijven bestaan. De partij pleit voor een verbetering van het plan voor de aanpassing van de Amstelveenlijn. De stadsregio Amsterdam is van plan de bestaande lijn 51 op te knippen in twee of drie stukken n wil daarnaast nog vijf haltes opheffen. Volgens de SP is dit plan een grote verslechtering voor veel reizigers.

Dinsdag neemt de regioraad van de stadsregio Amsterdam een besluit over de toekomst van de Amstelveenlijn. Zoals het plan er nu uitziet, beoordeelt de SP dit als "minder openbaar vervoer voor meer geld". Reizigers moeten straks n of twee keer overstappen en een groot deel van de reizigers moet verder gaan lopen naar de dichtstbijzijnde halte.

Het eerste verbetervoorstel van de SP heeft als doel de regioraad te laten besluiten dat geen haltes worden opgeheven. Dat betekent dat de vier haltes in Amstelveen en de halte A.J. Ernststraat in Buitenveldert blijven bestaan. Het tweede voorstel heeft als doel dat een rechtstreekse verbinding – dus zonder overstappen – blijft bestaan tussen Amstelveen Westwijk en het centraal station.

U bent hier