h

Houd het Diemerpark autovrij

8 april 2013

Houd het Diemerpark autovrij

De SP wil dat het Diemerpark autovrij blijft en wil voorkomen dat het stadsdeelbestuur 62 parkeerplaatsen gaat aanleggen bij Sportpark IJburg. SP-fractievoorzitter in stadsdeel Oost Meta Meijer: "Het park wordt veel gebruikt door mensen met kinderen, wandelaars, sporters, skaters, noem maar op. Auto’s horen wat ons betreft niet thuis in het park. Wij roepen het stadsdeelbestuur op om af te zien van de plannen voor de parkeerplekken en het Diemerpark groen en autovrij te houden."

Behalve dat de parkeerplaatsen ten kost gaan van het park, zijn ze volgens de SP niet nodig. Meijer: "Even verderop is een parkeergarage met nog veel ruimte. Deze garage is net zover van de sportvelden als de halte van het openbaar vervoer. Als iemand die met de bus of tram komt een stukje kan lopen, kunnen mensen met de auto dat ook. Bovendien: lopen is goed om op te warmen voor het sporten." Aanstaande dinsdag vergadert de deelraad van Oost over deze kwestie.

Update 11 april 2013
Helaas heeft een meerderheid van de deelraad, waaronder GroenLinks, toch ingestemd met parkeren in het Diemerpark. Wel werd het aantal parkeerplekken teruggebracht van 62 naar 42. SP-fractievoorzitter in Oost Meta Meijer: "Dit is een treurige uitkomst voor het Diemerpark."

U bent hier